Ragasztott biztonsági üveg hőszigetelésselA biztonsági üvegezés korlátot biztosít a behatolásokkal szemben, ellenálló képességük szintjétől függően sem emberek, sem különböző tárgyak nem tudnak áthatolni rajta. Amennyiben egy masszív tárgyal mégis sikerülne betörni, az üveg a ragasztásnak köszönhetően egyben marad benne a keretben, így a beltér továbbra is védve lesz a behatolási kísérletekkel szemben.

A biztonsági üveg elkészítése során minimum két üveglap kerül összeragasztásra, a köztes réteg pedig egy nagyon ellenálló kötést hoz létre. A PVB köztes réteget és az üveglapokat alaposan megtisztítják a ragasztás végrehajtása előtt, majd miután az alkotórészeket összeállították, magas hőmérséklet és nagy nyomás segítségével kerülnek azok összeragasztásra. Ezzel a technológiával többféle üvegvastagság és üvegtípus egyesíthető szintúgy többféle színű és vastagságú fólia felhasználásával. Az így különféleképpen kombinált üvegtáblák egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, amiket speciálisan az alkalmazáshoz terveznek meg. Hőszigetelő biztonsági üvegről akkor beszélünk, ha a ragasztás során a létrehozandó üveglap külső részére hőszigetelő tulajdonságokkal bíró üveglapot helyeznek. Ezek az üvegek sokkalta jobb hővédelmet nyújthatnak, és az UV  sugárzásokkal szemben is megnövelt az ellenálló képességük. A biztonsági üvegeket az áttörhetőségük szerint sorolják különböző kategóriákba, az ennek megállapításához szükséges vizsgálatokat speciális laboratóriumokban hajtják végre egységes szabályok szerint. Minden biztonsági fokozat eléréséhez általában más műszaki tervezés szükségeltetik.

Mivel a hőszigetelő biztonsági üvegek lényegesen vastagabbak az átlag hőszigetelő üvegeknél, a súlyuk is nagyobb lesz, ezért a megnövekedett vastagság és súly fogadására az ajtók és ablakok keretének, valamint vasalatának is képesnek kell lennie. Azt, hogy egy adott műanyag-, fa-, vagy alumínium keretből készült nyílászáróba milyen súlyú és vastagságú biztonsági üveg építhető be, kizárólag csak szakember ítélheti meg. Ha már meglévő nyílászárónkban szeretnénk a hagyományos üvegezést lecserélni biztonságira, azt szintúgy csak szakember közbenjárásával ajánlatos végrehajtani. Minden ablakkeretnek megvannak a maga határai, amit kizárólag a megfelelő tapasztalattal és tudással rendelkező szakemberek ismernek teljes mértékben.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142004